RIDER HASSY☆HAPPY LIFE

2015年より8ヶ月間、先に渡米していた旦那様とアメリカ暮しを経験し帰国。新たなステップを目指しながら日々の生活を楽しんでいる、主婦ライダー兼未来のベーカリーオーナー(野望)の徒然なる日常をお届け致します。

アメリカ便り〜Report from America~Konnamon!~

I dying to love "konnamon;the food using flour"!!

Yesterday supper was "takoyaki;https://en.m.wikipedia.org/wiki/Takoyaki" as my husband's request.


Takoyaki.....this was not takoyaki. My husband can not eat octopus too much because he has a problem of shellfish allergy. So I used sausage, cheese, and rice-cake; instead of octopus.
I also used lotus root instead of yam. And added rice flour into the batter. We ate it with much beer:-)

And then.
This morning! I made soy crumpet using soy flour and soy milk. I succeed to make crumpet this time!


I ate it with an omelet that was using leftover of takoyaki.

Yummy;-)

こなもん大好き!

昨日の晩ご飯は旦那様のリクエストでたこ焼きを作りました。

たこ…焼きじゃない(´×ω×`)

旦那様は甲殻類アレルギーを抱えているので、タコもそんなには食べられず。なので今回は、タコの代わりにソーセージとチーズ、お餅を用意しました。
それから長芋が無かったので、代わりにレンコンを使い米粉も加えてみました。
これはビールがススム君♪

そして今朝は、リベンジがてら豆乳クランペットを作りました。今回は上手く出来た!たこ焼きの余りを使ったオムレツと一緒に♪

おーいしー(*ˊ˘ˋ*)♪