アメリカ便り「日本のカレー」〜Report from America "Japanese Style Curry"
By my husband's request as always.
いつもの如く、旦那様のリクエストにより。
I told him I ate leftover curry when he had gone out for the party, and it was really good. That's why he was dying to eat Japanese style curry actually.
私が、彼がパーティーに出かけていなかったときに残り物のカレーを食べて、それが美味しかったと話したもので、彼はカレーが食べたて仕方がなくなったようです。
When I asked him what is good for the dinner he thought, he immediately said he wanted curry.
夕ご飯なににしようかなー?と聞いたら、即答でカレーが食べたい!と言ってきました。
I decided to make curry using huge egg plant and celery I had just bought at Trader Jone's.
で、その時トレーダージョーンズで買ったばかりの巨大ナスとセロリを使ってカレーを作ることに。
Why I use celery for curry?
Because he told me celery is must thing to make curry (actually he loves celery.)
どうしてカレーにセロリを使うのかって?
うちの旦那様がセロリはカレーに必須だというんです(まぁ、本当に大好物だもんね)。
I stopped at nothing to make delicious curry because I thought he always wants pretty good dishes!
旦那様はいつも最高に美味しいものを求めているので、カレーといえども何としてでも美味しいものを作らなくては!
I used Dutch Oven.
First, I fried garlic, ginger, some spices( my friend gave me,) and red pepper in medium heat.
ダッチオーブンを使い、先ずはじめにニンニクと生姜、数種のスパイス(友人がくれたもの)、それから赤唐辛子を中火で炒めて。
Second, I added slice onion and celery, downed to low heat, and continued to fry until they turned light brown. Then I took out them once from the pot.
次に薄切りにした玉ねぎとセロリを加えて日を弱火に落とし、薄きつね色になるまで炒め続けて、一旦鍋から取り出す。
Third, I fried beef with additional oil........
それから、油を追加して牛肉を炒めて……
Hm...to write has become fed up. lol
あー、説明するのが面倒くさくなってきた(笑)
Finally I added instant coffee and oyster sauce for secret seasonings.
最後に、隠し味にインスタントコーヒーとオイスターソースを投入!
Voila!
出来上がり!
His comments were little harsh, it was little salty ( I didn't know why,) and celery had to be cut in chopped finely. But finally I got good opinion.
ちょっとしょっぱい(なんでだろう?)、セロリは細かいみじん切りにしないと!、などなど…彼のコメントは少々辛口でしたが、最終的には良い評価をいただきました。
Honestly, he didn't be satisfied perfectly.....
正直なところ、彼は大満足ではなかったようだけど…。
Anyway, Yay!
何はともあれ、やったー!
With my home cooking honey lemon flavored salad.
我が家の味、はちみつレモン味のサラダと共に。
Curry love :)
カレー、大好き〜(*^o^*)
In addition, I made potato cheese baked curry this morning. I also made Provence style French toast with a whim, using leftover loaf.
ちなみに、今朝はポテトチーズ焼カレーを作りました。思い付きでプロバンス風のフレンチトーストも一緒に。
They both were good to me! But..... my husband didn't like particularly French toast.....:(
(After that I had finally known the truth of his disappointment.)
私はどちらも好きなんだけどなー………旦那様はあまりお気に召さなかったみたい?特にフレンチトーストは…(*_*)
(その後、彼がなんでしょんぼりしていたのかその本当の理由がわかるのですが…。)
It's really difficult to make perfect dishes for him!
本当に!うちの旦那様が満足いく料理を作るのは難しいなぁ(>_<)!