アメリカ便り〜Report from America "Chili Con Carne"
A laptop had been returned to college because the winter quarter class was finished, it became little troublesome to me to write blogs.
But! until getting a laptop, I had always writes a blog by iPhone. I should try it again!
Anyway.....
I made chili con carne last night.
I love it from that I had eaten Wendy's style chili con carne made by my friend in the old day.
This time, I used ground turkey and black beans which were left my home.
And, I also made tortilla using wheat flour and rye flour.
My husband made happily what a junky dish with jalapeño chips and handmade jalapeño sauce, but he ate 3 pieces of my handmade tortilla also. He said nothing, but it meant it was good or so-so, I think...
He said the salad was the best in the until now. But I had winged it, so I was happy to hear that because he usually doesn't say anything about my works, and also felt mixed feelings.....
Then.....
This morning, the leftover changed pizza; using chili con carne, ketchup, onion, green bell pepper, mushroom, ham, cream cheese, and shred cheddar cheese.
At last, I put jalapeño sauce onto the pizza, it was so good!
Excuse me... I think this was not a good photo:(
I'll make it again!
【追加和訳】
ノートパソコンを大学に返したので、近頃ブログを書くのが面倒臭くて…。
でも、ノートパソコンを手に入れるまではiPhoneで頑張っていたんだから、また頑張らないとなー。
何はともあれ…
昨晩チリコンカンを作りました♪
昔、友達が作ってくれたウェンディーズ風チリコンカンを食べて以来、大好きな料理の一つになったもの。
今回は家にあったターキーひき肉とブラックビーンズを使用しました。
旦那様は、ハラペーニョチップスと自家製のハラペーニョソースを使って、嬉しそうにジャンキーな一品をこさえていました…。
が、私が作ったトルティーヤも三枚ぺろり。何も言わなかったけど、多分お気に召した様子です(それか、受け入れられる味だったのか)。
旦那様は今回のサラダが「今までのサラダの中で一番!」と珍しく声をあげて言ってくれましたが、それ、かなり適当に作った物なのに…嬉しい反面、複雑な気分でした(*_*)
今朝は残り物がピザに変身!
チリコンカンに、ケチャップ、玉ねぎ、ピーマン、マッシュルーム、ハム、クリームチーズとチェダーチーズ…。
仕上げにハラペーニョソースをかけて出来上がり。
これはかなり美味!
また作らないと〜o(^▽^)o