ブーランジェリーハシコ奮闘中!boulangerie HASHIKO@Under strenuous efforts 〜[New item]cheese bread♪〜
The day before yesterday, I create new bread recipe with idea of ABC COOKING's recipe.
一昨日、ABCクッキングのレシピを参考に新しいパンのレシピを考えました♪
I challenged to make "warm water dough cheese bread" because my husband requested me that he want to eat cheese bread.
旦那様がチーズパンを食べたいと言っていたので、湯種製法でチーズブレッドを作ることに。
This time, I made warm water dough, and I used whip cream in substitution for water.
I added parmesan cheese into dough, and I rolled up much white Cheddar cheese which I cut into tiny dice form into dough.
今回は、湯種を作り、水の代わりに生クリームを使用、生地の中にはパルメザンチーズを混ぜ込みました。
それから、たっぷりのホワイトチェダーチーズを生地の中に折り込んで。
I like to use food processor from last making. Using it, I can do more easy.
And I like to make warm water dough.
前回作った時からフードプロセッサーを使うのにハマっています。湯種方も♪
By the way, I succeed to bring up natural apple yeast for the first time at here.
ちなみに、今回はこちらへ来て初めて天然酵母作りに成功しました!
The apple was a good organic opal apple distributed free in a company of my husband at the end of the year.
年末に無料配布されていた上等なオパールリンゴを旦那様が貰ってきてくれたので、それを使用したのですが…。
I wonder if an apple which I used before was not good one.
I was glad to success!
前に使ったものは質が悪かったのかな?
成功してめちゃくちゃ嬉しかった!
The story returns and the dough took time slowly slowly and swelled well.
And after baked, it became rich plumply in the taste.
話戻って…、生地はゆっくりゆっくり時間を掛けてしっかり膨らみ、焼き上がりはふっくらリッチな仕上がりに。
It became the texture of crispy After toast.
トーストすると、パリパリな食感になります♪
It was not good feeling of cheese because the white cheddar cheese was too mild.
And because some water was not enough, it was finished little hard.
ホワイトチェダーチーズがマイルド過ぎてチーズ感に欠けたり、水分が少し足りなかったようで固めに仕上がりましたが…
But It was almost good finish.
ほぼ満足な出来上がりになりましたo(^▽^)o
I'll try to make same bread using other cheese[more flavorful], and adding more water.
次回はもっとチーズらしい風味がするチーズを使って、水加減も気を付けて作りますっ。
Thank you!