RIDER HASSY☆HAPPY LIFE

2015年より8ヶ月間、先に渡米していた旦那様とアメリカ暮しを経験し帰国。新たなステップを目指しながら日々の生活を楽しんでいる、主婦ライダー兼未来のベーカリーオーナー(野望)の徒然なる日常をお届け致します。

ブーランジェリーハシコ奮闘中!boulangerie HASHIKO@Under strenuous efforts 〜[New item]cheese bread♪〜

The day before yesterday, I create new bread recipe with idea of ABC COOKING's recipe.

一昨日、ABCクッキングのレシピを参考に新しいパンのレシピを考えました♪

I challenged to make "warm water dough cheese bread" because my husband requested me that he want to eat cheese bread.

旦那様がチーズパンを食べたいと言っていたので、湯種製法でチーズブレッドを作ることに。

This time, I made warm water dough, and I used whip cream in substitution for water.
I added parmesan cheese into dough, and I rolled up much white Cheddar cheese which I cut into tiny dice form into dough.

今回は、湯種を作り、水の代わりに生クリームを使用、生地の中にはパルメザンチーズを混ぜ込みました。
それから、たっぷりのホワイトチェダーチーズを生地の中に折り込んで。

I like to use food processor from last making. Using it, I can do more easy.
And I like to make warm water dough.

前回作った時からフードプロセッサーを使うのにハマっています。湯種方も♪


By the way, I succeed to bring up natural apple yeast for the first time at here.

ちなみに、今回はこちらへ来て初めて天然酵母作りに成功しました!

The apple was a good organic opal apple distributed free in a company of my husband at the end of the year.

年末に無料配布されていた上等なオパールリンゴを旦那様が貰ってきてくれたので、それを使用したのですが…。

I wonder if an apple which I used before was not good one.
I was glad to success!

前に使ったものは質が悪かったのかな?
成功してめちゃくちゃ嬉しかった!



The story returns and the dough took time slowly slowly and swelled well.
And after baked, it became rich plumply in the taste.

話戻って…、生地はゆっくりゆっくり時間を掛けてしっかり膨らみ、焼き上がりはふっくらリッチな仕上がりに。




It became the texture of crispy After toast.

トーストすると、パリパリな食感になります♪

It was not good feeling of cheese because the white cheddar cheese was too mild.
And because some water was not enough, it was finished little hard.

ホワイトチェダーチーズがマイルド過ぎてチーズ感に欠けたり、水分が少し足りなかったようで固めに仕上がりましたが…

But It was almost good finish.

ほぼ満足な出来上がりになりましたo(^▽^)o

I'll try to make same bread using other cheese[more flavorful], and adding more water.

次回はもっとチーズらしい風味がするチーズを使って、水加減も気を付けて作りますっ。

Thank you!